O nama

Hotel Bosnia Sarajevo je hotel od četiri zvjezdice, pozicioniran u samom centru grada.

Hotel se nalazi nedaleko od starog dijela grada, Baščaršije, a u blizini tržnog centra BBI i Sarajevo City Centra. Udaljen je samo 20 minuta  vožnje od Aerodroma.

Naš hotel u svojoj ponudi ima 72 komforne i moderno opremljene sobe. Sofisticiran izgled hotela upotpunjen je apartmanima koji su opremljeni u skladu sa vrhunskim standardima i trendovima.

Pored smeštaja, hotel Bosnia obezbjeđuje i usluge banket i ketering servisa u nekoj od naših sala za sastanke i konferencije. U okviru hotela nalaze se restorani „Bosnia“ i „Cantinetta Sorelle“, kao i mjesto za poslovne sastanke i druženje u baru „Bosnia“, koji se nalazi u prizemlju hotela.

Ono čime je hotel ponosan, pored smještajnog kapaciteta, jeste njegova bašta „Kišobran“, koja je idealna ukoliko želite da budete u intimnijoj atmosferi, u centru grada.

Ambijent hotela Bosnia reflektuje udobnost, koja u kombinaciji sa besprijekornom uslugom, boravak u hotelu pretvaraju u jedinstven doživljaj.

Također, hotel pruža usluge organizacije raznih konferencija i seminara, kao i organizaciju vjenčanja, proslave rođendana, te sličnih događaja.

S obzirom da je u ovom stoljeću najbitnija internet povezanost, hotel pruža i WiFi besplatnu konekciju, u cijelom hotelu, sa najvećom brzinom interneta.